Ingen grunn til kjøttpanikk

  Vi er svært bekymret for at den nye evalueringen fører til at enkelte personer, spesielt gravide og unge kvinner, vil slutte å ha et moderat forbruk av kjøtt.  Fagtidsskriftet […]

Stressede bakterier i ost

Bilde: Forlengede bakterier orientert rundt en fettkule i ost. Kilde: Martinovic et al. (2013) Når man lager ost tilsetter man melkesyrebakterier til ystemelka. Noen oster tilsettes også andre typer bakterier […]

Fremtiden for rødt kjøtt

Mot slutten av 2015 offentliggjøres USA sine nye offentlige ernæringsråd. Det er knyttet stor spenning til disse rådene. Amerikansk ernæringsvurdering har normalt stor betydning for mange lands tilsvarende vurderinger, også […]

Jod leker gjemsel

Ute på den grønne enga hopper de glade kuene rundt som gale. Endelig er våren her! Det er bildet vi ser for oss når vi løfter glasset med den kalde […]

Skal det være en himmelreke?

Det er trangt på denne kloden. Vi er allerede over 7 milliarder mennesker. Hvert minutt øker det med 140 til. Hva skal vi spise, alle sammen? Mange mener insekter er […]

#detgrønneskiftet - hva er det?

Begrepet bioøkonomi dukker stadig opp og regjeringen skal sågar lage en nasjonal strategi for bioøkonomi. Hva er det egentlig vi snakker om? Og har dette noe for seg? Bioøkonomi er […]

NMBU leder an

Onsdag 3. juni arrangerte Universitetet på Ås en spennende og fremadtenkende konferanse med fokus på sukker, stivelse og fett. I forkant av konferansen spurte de: Hva er årsaken til fedme: […]