Påskesjokoladens bittelille hemmelighet

For mange minner ordene «mygg og sjokolade» om sammenstillingen «rosablogger og miljøengasjement». Noe skurrer; begrepene passer ikke sammen. Men så feil man kan ta! Sjokolade er i vinden. De siste […]

Moderne forsøksfjøs med blikk framover

I midten av mars står nytt Senter for husdyrforsøk (SHF) ved NMBU klart til innflytting av brukerutstyr, folk og dyr. Det blir et fantastisk flott anlegg, som reflekterer teknologi og […]

Samhandling for innovasjon

27. januar arrangerte campuskameratene på Campus Ås fagseminaret ”Innovative løsninger for framtidas mat”, med 150 deltakere fra forskning og næringsliv. Seminarrekka ga innblikk i hvordan forskere og næringsliv jobber innovativt […]

Framtidas mat på Campus Ås

Forskning og innovasjon er avgjørende for å sikre tilgang til nok, trygg og sunn mat. Ved Campus Ås jobber fagmiljøene hver dag for å finne gode, bærekraftige løsninger. Det 20. […]

Våre venner bakteriene

Når media skriver at «superbakterier truer millioner» og «80 millioner bakterier i ett kyss» er det er det lett å tenke at alle bakterier er ondskapsfulle små kryp som er […]

Ny nordisk matforvirring?

I vårt nytelsessamfunn står jakten på den gode smaken øverst på folks prioriteringsliste. En rekke spørreundersøkelser i Europa og USA har bekreftet at smak er den kvalitetsegenskapen ved maten folk […]

God sunn og grønn jul!

Mørke lange dager preger landet vårt på denne tiden. Lite minner oss om at det en gang var frodig ute, at blomstene viftet med hele sin flotte fargeprakt, og at […]