Uten bier - ingen julemarsipan

Marsipan er enkelt: kun finmalte mandler og melis, samt litt eggehvite til å holde det hele sammen. Samtidig er det egentlig ganske komplisert. Bli med på marsipangrisens fødsel, langt vekk […]

Kål er billig. Nesten for billig. En stor savoykål (den med de litt bulkete bladene og milde smaken) betalte jeg 20 kroner for i høst, og den rakk som tilbehør […]

Nå er det sesong for rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker. Tygg på dette ordet. Hva tenker du? Kålrot og selleri? Det er så mye mer enn dette. Ja, faktisk har det gått litt «sport» i det siste å øke […]

Nei til genmodifisert mat

Min professorkollega Trine Hvoslef-Eide argumenterer i Aftenposten 13. nov. for at Norge bør tillate genmodifisert mat (gm-mat). Spørsmålet gjelder akkurat nå import av to maissorter i dyrefôr. Begge sortene er […]

Mer norsk fôr, mindre soya

Kortreist fôr til dyra er vel så viktig som kortreist mat til oss mennesker. Vi er ikke tjent med en fiskerinæring som er bygget på soyaimport. Norsk landbruk og oppdrettsnæring […]

Professor Bjørg Marit Andersen har i Aftenposten 28. oktober skrevet artikkelen «Matsmitte er et forsømt problem». Innlegget viser at hun verken har innsikt i hvordan forebygging av matsmitte foregår, hvordan […]

Hvem forteller sannheten om norsk mat?

Dette var utfordringen Matmerk ga taleføre representanter fra hele verdikjeden i norsk matproduksjon på Matmerk sin fagdag om norsk mat torsdag 30. oktober. Matmerk er en uavhengig stiftelse og deres […]

Hva snakker verdens kjøttforskere om i år?

Hvert år arrangeres den internasjonale kjøttforskerkongressen ett eller annet sted i verden. I år ble den arrangert i Uruguay, den 60. i rekken. Her er mine betratninger fra Kjøttforskerkongressen. Stikkordene […]