Maten i Norge er trygg å spise.

Det kommer stadig oppslag på Facebook, i pressen og bøker som egentlig skremmer folk fra å spise. Det som er bra med disse oppslagene, er imidlertid at de bidrar til […]

Forskningsopphold med følger

Forskermobilitet kan ha uforutsette følger. Denne gangen handler det om spredning av ideer. Min historie handler om hvordan Bondens marked kom til Norge. I løpet av høsten er den omtalt […]

Aktiv start på NMBUs Matsatsing

GODT NYTT ÅR! Mat er et hovedsatsingsområde for NMBU, og vi gleder oss til å fortsette arbeidet med Matsatsingen. Det hele startet med et internt oppstartmøte i april i fjor, […]

Tryggere mat i vente

Årlig rapporteres bakterier via mat som sykdomsårsak hos flere hundre nordmenn. I en ny forsøkshall på Campus Ås kan forskerne studere de farligste matbårne bakteriene. I 2006 ble 18 personer […]

Mitt UMB

Når jeg skulle velge studiested etter videregående, var det en jungel av universiteter og høgskoler rundt om i landet å velge i mellom. Ville jeg bli tannlege i Tromsø, biolog […]

In gut friends we believe

What do you know about the bacteria and the metabolites that they produce in your body? Indirectly our microbiota may control us and not the other way around. 1/3 of […]

Betydningen av norsk matindustri øker

Norsk matindustri er i sterk vekst. Det viser den årlige statusrapporten for matindustrien ”Mat og Industri”. De positive funnene ble nylig presentert på seminaret «Betydning av norsk matindustri» i regi […]