Ny blogg om insekter – hurra!

DSCF1074_RannveigsCropHvorfor vi digger insekter? Av alle verdens levende vesener er det insektene som finnes i flest varianter. Dette burde være grunn nok. Men, tro oss, det er bare toppen av kaka.

Du finner insekter omtrent overalt på kloden, unntatt i havet. De er mange, mange flere enn oss mennesker. Ti trillioner, faktisk. Insekter kan være fargerike og vakre, og de har de utroligste tilpasninger til livet og levestedet sitt.

Insektene er supernyttige også. De er naturens ryddemannskap, og sørger for å bryte ned trær som dør i skogen og møkk som dyra legger igjen på beitet. De pollinerer matplantene våre og en mengde andre planter. Insektene er dessuten viktige i medisinsk og annen forskning. De er sikringskost for fisk og fugl og mange andre dyr, endog mennesker mange steder. Og de sørger for å holde skadedyr i sjakk. Av og til er de skadedyr sjøl, men det forbigår vi i stillhet på en dag som denne. Vi er nemlig mest opptatt av å formidle alt det spennende og fascinerende fra insektenes verden. Hvor utrolig nyttige de er, og hvor inderlig vi trenger dem. Og vi, det er en gjeng glade insektforskere fra Institutt for Naturforvaltning på NMBU.

Følg oss videre, og lær hvorfor du også bør digge insekter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *