Uten bier – ingen julemarsipan
Marsipan er enkelt: kun finmalte mandler og melis, samt litt eggehvite til å holde det hele sammen. Samtidig er det egentlig ganske komplisert. Bli med på marsipangrisens fødsel, langt vekk […]
Marsipan er enkelt: kun finmalte mandler og melis, samt litt eggehvite til å holde det hele sammen. Samtidig er det egentlig ganske komplisert. Bli med på marsipangrisens fødsel, langt vekk […]
Kål er billig. Nesten for billig. En stor savoykål (den med de litt bulkete bladene og milde smaken) betalte jeg 20 kroner for i høst, og den rakk som tilbehør […]
Rotgrønnsaker. Tygg på dette ordet. Hva tenker du? Kålrot og selleri? Det er så mye mer enn dette. Ja, faktisk har det gått litt «sport» i det siste å øke […]
Min professorkollega Trine Hvoslef-Eide argumenterer i Aftenposten 13. nov. for at Norge bør tillate genmodifisert mat (gm-mat). Spørsmålet gjelder akkurat nå import av to maissorter i dyrefôr. Begge sortene er […]
Kortreist fôr til dyra er vel så viktig som kortreist mat til oss mennesker. Vi er ikke tjent med en fiskerinæring som er bygget på soyaimport. Norsk landbruk og oppdrettsnæring […]
Vi må produsere mer mat på mindre areal, på en bærekraftig måte i tiden fremover. Samtidig kan en streng lovgivning hindre oss i å ta i bruk et av de […]
Professor Bjørg Marit Andersen har i Aftenposten 28. oktober skrevet artikkelen «Matsmitte er et forsømt problem». Innlegget viser at hun verken har innsikt i hvordan forebygging av matsmitte foregår, hvordan […]
Dette var utfordringen Matmerk ga taleføre representanter fra hele verdikjeden i norsk matproduksjon på Matmerk sin fagdag om norsk mat torsdag 30. oktober. Matmerk er en uavhengig stiftelse og deres […]
Hvert år arrangeres den internasjonale kjøttforskerkongressen ett eller annet sted i verden. I år ble den arrangert i Uruguay, den 60. i rekken. Her er mine betratninger fra Kjøttforskerkongressen. Stikkordene […]
Norske kyr blir stadig mer effektive. Siden 2001 har melkemengden økt fra 6100 til 7300 liter i gjennomsnitt pr. ku, og det er foreløpig ingen tegn til at ytelsen avtar. […]