Uten bier – ingen julemarsipan

Marsipan er enkelt: kun finmalte mandler og melis, samt litt eggehvite til å holde det hele sammen. Samtidig er det egentlig ganske komplisert. Bli med på marsipangrisens fødsel, langt vekk […]

Samarbeider skogens ryddehjelp?

Gruppeoppgaver har aldri vært det mest populære på skolen, men vi kommer ikke utenom samarbeid, hverken i hverdagen, i regjering eller i naturen. Noen samarbeid er faste og godt kjent, […]

Plenen – vår grønne ørken

Jeg elsker lukten av nyslått plengress. En søtlig, intens og umiskjennelig grønn lukt, som gir lykkelige assosiasjoner i retning av skolefri og sommerferie. Men i det siste har jeg begynt […]

E-ore for insektlære

Anne Sverdrup-Thygeson, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) Ikke nok med at jeg har et vrient etternavn og jobber på et universitet som heter noe så langt at taletiden er […]

Bakemester Bie!

Det er sommer, verden står i blomst! Løvetannen lyser mot oss og det dufter deilig av syrin. En bugnende, søt duft. Sukkersøt, full av nektar og gjær. Vent litt…gjær? Hva […]

En insektforskers vår

Endelig har snøen forlatt lavlandet, gresset har blitt grønt og humlene summer rundt hushjørnene. Dette er tiden da en insektforskers hjerte banker hardt. Veldig hardt. For alle de flotte dyra […]

Hurra for honning!

Visste du at vi mennesker holder oss med mer enn 83 milliarder små, flygende husdyr? Ja for så mange honningbier stiller på jobb for oss, ifølge statistikk fra FNs matvareorganisasjon. […]