Ospeminermøll, ospas sølvgraver
Det er fort gjort å ta det forgitt at alle blader er grønne. Men hei, tenker du kanskje, det finnes jo «blod»-varianter av de fleste trær, som for eksempel blodbøk. […]
Det er fort gjort å ta det forgitt at alle blader er grønne. Men hei, tenker du kanskje, det finnes jo «blod»-varianter av de fleste trær, som for eksempel blodbøk. […]
Oregano. Den står der så uskyldig og stille på i glasset på krydderhylla di. Eller som planten bergmynte i terrakottakrukken på verandaen, sommerstid. Et grønt dryss på pizzaen. Ostesmørbrødets følgesvenn. […]
Vi har en fast sommergjest som vi kaller Ursula. Hun er ganske rund og ganske glupsk, og vi liker henne ganske godt. Vi lar henne sitte i fred i vinduet, […]
Nylig regnet noen forskere ut at alle verdens edderkopper spiser mer kjøtt enn alle verdens mennesker til sammen. Faktisk tar edderkoppene 400-800 millioner tonn byttedyr per år og menneskenes […]
Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg april – måneden der sommeren blir til. Vårsola varmer, og kong vinter må gi tapt. Snø smelter og ting spirer. Humledronningen tumler ut av vinterdvalen og […]
Det er mange som kommer ut av vinterdvalen på denne tiden, ikke bare kontorbleke nordmenn som hutrende forsøker å nyte årets første utepils. Dette er tiden for årets første hestehov, […]
Oljebille, vårbille, maibille, påskebille – kjært barn har mange navn. Og disse skapningene har ikke bare mange navn, men også mange underlige tilpasninger. På denne tiden i fjor kom denne […]
I går hadde vi storfint besøk på NMBU: selveste kronprinsparet tok turen ut til Ås. Og hurra! Vi fikk mulighet til å snakke med dem! Hva vi pratet om – […]
Kaffekoppen din trenger bier. Helst ville, og mange ulike bier. Og satser du på eksklusiv aroma, kan du legge til en elefant. Eller rettere sagt: elefantmøkk. Kaffe er en fantastisk […]
Vi liker å slå svenskene på ski. Det vil si, vi liker å se at Marit Bjørgen slår svenskene på ski. Men på noen områder må vi nok innrømme at […]