«Den bioøkonomiske våren er her»

I dag gikk Bioøkonomikonferansen 2014 av stabelen i Oslo, i regi av Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Tittelen på konferansen var «Den bioøkonomiske våren er her», og arrangørene ville rette blikket mot alle mulighetene i bioøkonomien. Hovedmålet med konferansen var å skape entusiasme for de mulighetene som ligger i bioøkonomi for norsk næringsliv.

Jeg var invitert for å snakke om universitetets rolle, under tittelen «Fremtidens bioøkonomi er kunnskapsdrevet». Alle innleggene gjennom dagen var på korte 8 minutter, og det var en utfordring å yte fagområdene våre rettferdighet på så kort tid. NMBU har alle forutsetninger for å bidra tungt i utviklingen av bioøkonomien, og samfunnet har all grunn til å forvente mye fra våre fagmiljøer i tiden som kommer. Den unike syntesen av miljø, biovitenskap, veterinærmedisin, teknologi, arealplanlegging og økonomi ved NMBU gir et tilnærmet perfekt utgangspunkt.

Over 300 personer hadde møtt opp, og det var entusiastisk stemning og gode diskusjoner i salen. På Innovasjon Norges sider finner du mer informasjon om konferansen og videoklipp om bioøkonomi, og på YouTube ligger alle konferanseinnleggene ute.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *